تفاوت محصولات ارگانیک و رایج
ارسال شده در 17 جولای 2022 توسط Gokarn
ارگانیک یا رایج
بسیاری از مردم در مورد اینکه از بین محصولات ارگانیک و رایج کدام نوع بهتر است سردرگم هستند. برخی از آنها بر این باورند که محصولات رایج سالمتر و مفیدتر از محصولات ارگانیک هستند. برای برخی دیگر، عکس این قضیه صادق است و اعتماد بیشتری به محصولات ارگانیک دارند و تعداد انگشت شماری نیز وجود دارند که نسبت به اینکه کدام را ترجیح میدهند بی تفاوت هستند.
با این حال، اهمیت این متن این است که اطلاعات دقیقی در مورد محصولات ارگانیک و محصولات رایج با ذکر فواید، کاستی ها و حقایق آنها ارائه میکند که به شما آموزش میدهد که از هر دو گروه محصولات چه انتظاری داشته باشید.
محصولات ارگانیک
محصولات ارگانیک به محصولات کشاورزی گفته میشود که بدون استفاده از کودها، تنظیم کنندههای رشد، آفت کشها، مواد افزودنی و ژنهای مهندسی شده زیستی (GMOs) رشد یافته و فرآوری میشوند. کشاورزی ارگانیک توسط مقرراتی کنترل میشود که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. مفهوم اصلی کشاورزی ارگانیک، تولید محصول بدون استفاده از مواد مصنوعی یا محصولات اصلاح شده ژنتیکی است.
محصولات رایج
در کشاورزی رایج، کشاورزان از کودهای شیمیایی برای افزایش رشد گیاهان استفاده میکنند. محصولات رایج با استفاده از آفت کشها، علف کشهای شیمیایی تولید میشوند.
محصولات ارگانیک و رایج با یکدیگر متفاوت هستند. در زیر برخی از تفاوتهای عمده بین محصولات ارگانیک و رایج بیان شده است.
نحوه تولید
تفاوت اصلی بین محصولات ارگانیک و محصولات رایج در روش تولید آنها در مزرعه است. در کشاورزی سنتی و رایج، کشاورزان از مواد شیمیایی در طول تولید و فرآوری محصولات کشاورزی استفاده میکنند. این مواد شیمیایی اثرات مخربی بر محیط زیست و سلامت انسان دارند.
نظارت بر مراحل تولید
محصولات ارگانیک با نظارت دقیق و در شرایط ایمن تولید میشوند و همواره تحت کنترل استانداردهای کیفیت غذایی در کشاورزی قرار دارند. محل تولید و فرآوری محصولات ارگانیک هم مکانی بکر و بدون آلودگی است
تأثیر بر سلامتی
همانطور که قبلا گفته شد، کشاورزان تولید کننده محصولات رایج از مواد شیمیایی در تولید محصولات استفاده میکنند و این مواد شیمیایی به راحتی به میوهها و سبزیجات منتقل میشوند. از آنجایی که بیشتر میوهها و سبزیجات به صورت تازه و بدون جوشاندن یا پختن به مصرف میرسند احتمال باقی ماندن مواد شیمیایی در آنها بیشتر است.
بحث های زیادی در مورد ایمنی مصرف غذاهای رایج در درازمدت وجود دارد، اما وقتی نوبت به خوردن میوه ها و سبزیجات میرسد، سعی کنید محصولات ارگانیک تهیه کنید. محققان دریافتند که تفاوت قابل توجهی در سطح آنتی اکسیدانها در میوه ها و سبزیجات وجود دارد و میوهها و سبزیجات ارگانیک بین ۲۰ تا ۴۰ درصد سطح آنتی اکسیدان بالاتری نسبت به محصولات رایج دارند.آنتی اکسیدانهای موجود در مواد غذایی ارگانیک مانند فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها توانایی محافظت از سلول ها در برابر پیری و رادیکالهای آزادی را دارند که میتوانند منجر به سرطان شوند.
ماندگاری محصول
محصولات غیر ارگانیک حاوی مقادیر زیادی از مواد افزودنی هستند که باعث می شود این محصولات مدت زمان بیشتری باقی بمانند. در مقابل محصولات ارگانیک عمدتا محصولاتی تازه هستند و باید سریعترمصرف شوند. اما در مورد ماندگاری میوه و سبزیجاتی که از طریق ارگانیک تولید میشوند، با توجه به عدم استفاده از کودها و ترکیبات شیمیایی در تولید این محصولات، ماندگاری بیشتری نسبت به محصولات رایج دارند.
تفاوت در قیمت
مهمترین موضوع در کشاورزی ارگانیک کاهش عملکرد در سطح می باشد. زمانی که کاهش عملکرد داشته باشیم به دنبال کاهش سود و در نتیجه افزایش قیمت را داریم و تولید محصولات ارگانیک برای کشاورزان گرانتر از محصولات غیر ارگانیک تمام میشود.
نتیجه گیری:
علارغم بالا بودن نسبی قیمت محصولات ارگانیک در مقایسه با تولیدات رایج، با توجه به نقش مهم و حیاتی تولیدات ارگانیک بر سلامت مصرفکننده و همچنین نقش پر رنگی که این محصولات در حفظ محیط زیست دارند، بهتر است محصولات ارگانیک جایگزین محصولات رایج در سفره خانوار گردد.
منابع:
https://www.thediabetescouncil.com/organic-foods-vs-regular-conventional-food-what-is-the-difference